Headless Client Disconnecting

  1. 2 weeks ago
    Edited 2 weeks ago by TheFlamingRed

    Got a weird issue with the headless client I'm trying to use in all alive missions.

    Backstory:

    • I'm using a dedicated server remotely and trying to connect my arma server (under tools) to it as a headless client.
    • I can successfully do this on unmodded missions and also with other mods.
    • However as soon as alive is installed both on the dedicated server and my local arma server the headless client will connect and get disconnected several seconds later.
    • This includes complex Alive setups (a full working map) or with my alive test kit (which is one player unit + Alive Required (HC turned on) + Virtual + Mil placement + Civ placements (no zones) and three headless clients modules (playable called HC1, HC2 and HC3).
    • I get the message on the headless client: "You cannot play/edit this mission: it is dependent on downloadable content that has been deleted alive_main, alive_sys_profile, alive_civ_placement, alive_mil_placement" (and there would be more to this if I use more modules).

    Setup:
    To me this would imply that my headless client hasn't loaded the alive mod - but it really should have: My headless client .bat code is as follows:

    start /min "" "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Arma 3 Server\arma3server_x64.exe" -client -connect=xxxxxxxxx -port=xxxx -profiles="C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Arma 3 Server\Profiles" -mod=C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 3 Server\@cba;C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 3 Server\@alive;

    Firstly, do not fear that "@alive" isn't capitalised because it written like this in the folder. In fact, the folder was ftp'd from the remote server so their contents matched exactly. (I've reinstalled alive on both today as well to ensure data integrity). I even validated the server files via steam (first time I've had to do that with a 'tool')

    Myself as a player can connect fine to it via the Arma 3 game but cannot work out why the headless isn't staying connected. And I can successfuly get the headless client to connect to the same server if I remove alive from it. So is there an important step I've missed which is alive specific? If anyone has any ideas or suggestions please let me know.

    ps: if ya want me to post any logs or anything then I will, just tell me where to find it.

  2. last week
    Edited last week by TPM

    I don't think it is loading the mods because of the spaces. I think you need to have "-mod=
    C:\Programs.................@alive";

    You need the " at the start and end, along with removing the ; after the @alive

  3. I don't think the -mod portion needs quotes, my server and HC bat files do not and they work. HC doesn't require -profile, not sure if that would cause it to not read beyond to the -mod bit. Here's an example that worked on my prior PC.

    cd /D "C:\Games\Steam\steamapps\common\Arma 3"
    "C:\games\Steam\steamapps\common\Arma 3\arma3server.exe" -client -connect=192.168.0.101 -port=2302 -mod=@CBA_A3;@alive;@RHSAFRF;@RHSUSAF;@task_force_radio;@Misc;@maps

    You can also use the !workshop folder within arma to use steam download mods. Paths are a bit bulky but saves having to copy/paste them each update if you are running with an established steam install.

  4. Edited last week by TPM

    @BvB The reason why you don't need quotes is because you don't have spaces in your mod name path, he does.

    A computer sees a space as %20 or something like that.

 

or Sign Up to reply!