Server Completely Frozen at the same log entry ALiVE_sys_acemenu:

  1. 8 months ago

    Aight so I've been trying to start my server since yesterday and for some reason it keeps crashing/freezing at the same log entry all the time.

    ALiVE_sys_acemenu: ACE interact_menu not active or no interface found, exiting

    Please anyone help me, not sure if it's ACE or ALiVE I assume it's alive since it's an ALiVE_sys_acemenu

  2. Did you get this sorted? Was it an ACE issue or an ACE - ALiVE compatibility issue? Asking for science...

  3. ^^^ Just want to note I did not delete this post. I revealed it to read the OP, then deleted it again to respect the OP’s wishes.

    Though please do update us if you get a chance with what the solution was.

  4. What was the log message it froze on ?

  5. 3 months ago

    All of my Alive missions on my dedicated server were working fine until Tuesday's update. Now I'm getting this very same issue. Has anyone found a fix. I even built a brand new missions and that one won't work either.

  6. Anyway to revert back?

  7. Edited 3 months ago by HeroesandvillainsOS

    Ok I’m revealing the first post so we have some context here. Can you post the rpt file?

  8. I'm getting the very same error.

    ALiVE_sys_acemenu: ACE interact_menu not active or no interface found, exiting

  9. Could someone post a rpt file with just ALiVE, CBA and ACE loaded where this issue happens?

  10. I tried to reproduce with my bug hunting mission and did not get the same result. It takes a lot more than normal with ACE and the only thing that appears in the RPT about ACE is this:

    2018/07/21, 11:14:21  ------------------ Inspection Complete -------------------- 
    2018/07/21, 11:14:21 ALiVE [m_33|210] Module ALiVE_sup_multispawn INIT COMPLETE TIME:  0.626007
    2018/07/21, 11:14:21 ALiVE [m_34|220] Module ALiVE_sys_weather INIT
    2018/07/21, 11:14:21 Weather was forced to change
    2018/07/21, 11:14:21 ALiVE [m_34|220] Module ALiVE_sys_weather INIT COMPLETE TIME:  0.109985
    2018/07/21, 11:14:21 [21737,393.68,6.7,"XEH: PostInit started. MISSIONINIT: missionName=ALIVE%20BUG%20HUNTING, missionVersion=53, worldName=Altis, isMultiplayer=true, isServer=true, isDedicated=true, CBA_isHeadlessClient=false, hasInterface=false, didJIP=false"]
    2018/07/21, 11:14:22 [21737,393.829,6.7,"CBA_VERSIONING: cba=3.7.1.180604, alive_main=1.7.1.1807171, ace=3.12.2.33, "]
    2018/07/21, 11:14:22 [ACE] (common) INFO: Updating ACE from [] to [3.12.2.33]
    2018/07/21, 11:14:22 [ACE] (common) INFO: ACE is version 3.12.2.33.
    2018/07/21, 11:14:22 [ACE] (common) INFO: CBA is version 3.7.1.180604 (min required 3.6.0)
    2018/07/21, 11:14:23 CallExtension loaded: ace_break_line (D:\Games\ArmA3\A3Master\@ace\ace_break_line.dll) [ˆ2Sz´²rœ½_2¯M]
    
    2018/07/21, 11:14:23 Warning: 1302 ms spent in callExtension calling name: "ace_break_line", function: "version"
    2018/07/21, 11:14:23 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_break_line: 3.6.0-eef2bb0
    2018/07/21, 11:14:24 CallExtension loaded: ace_parse_imagepath (D:\Games\ArmA3\A3Master\@ace\ace_parse_imagepath.dll) [ˆ2Sz´²rœ½_2¯M]
    
    2018/07/21, 11:14:24 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_parse_imagepath: 3.6.0-eef2bb0
    2018/07/21, 11:14:24 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_medical: 3.6.0-eef2bb0
    2018/07/21, 11:14:24 CallExtension loaded: ace_clipboard (D:\Games\ArmA3\A3Master\@ace\ace_clipboard.dll) [ˆ2Sz´²rœ½_2¯M]
    
    2018/07/21, 11:14:24 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_clipboard: 3.6.0-eef2bb0
    2018/07/21, 11:14:24 CallExtension loaded: ace_fcs (D:\Games\ArmA3\A3Master\@ace\ace_fcs.dll) [ˆ2Sz´²rœ½_2¯M]
    
    2018/07/21, 11:14:24 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_fcs: 3.6.0-eef2bb0
    2018/07/21, 11:14:26 CallExtension loaded: ace_advanced_ballistics (D:\Games\ArmA3\A3Master\@ace\ace_advanced_ballistics.dll) [3.12.0-8ddde18]
    
    2018/07/21, 11:14:26 Warning: 1484 ms spent in callExtension calling name: "ace_advanced_ballistics", function: "version"
    2018/07/21, 11:14:26 [ACE] (common) INFO: Extension version: ace_advanced_ballistics: 3.12.0-8ddde18
    2018/07/21, 11:14:30 [21737,402.279,6.7,"XEH: PostInit finished."]
    2018/07/21, 11:14:30 Error: Object(3 : 12) not found
    2018/07/21, 11:14:30 Error: Object(3 : 13) not found
    2018/07/21, 11:14:30 Error: Object(3 : 12) not found
    2018/07/21, 11:14:30 Error: Object(3 : 13) not found
    2018/07/21, 11:14:30 [ACE] (common) TRACE: 21738 Reading missionConfigFile params: _paramsArray=[] z\ace\addons\common\functions\fnc_readSettingsFromParamsArray.sqf:23
    2018/07/21, 11:14:30 [ACE] (common) INFO: Settings initialized.
    2018/07/21, 11:14:30 [ACE] (common) INFO: 41 delayed functions running.
    2018/07/21, 11:14:30 ALiVE_sys_acemenu: ACE interact_menu not active or no interface found, exiting
    2018/07/21, 11:14:34 ALiVE [m_24|190] Module ALiVE_mil_logistics INIT COMPLETE TIME:  22.865
    2018/07/21, 11:14:34 ALiVE [m_25|190] Module ALiVE_mil_logistics INIT COMPLETE TIME:  22.865
    2018/07/21, 11:14:39 ALiVE [m_22|190] Module ALiVE_mil_ato INIT COMPLETE TIME:  28.097
    2018/07/21, 11:14:42 ALiVE [m_20|190] Module ALiVE_mil_ato INIT COMPLETE TIME:  30.942
    2018/07/21, 11:15:30 ALiVE AI Distributor detected no HCs, idling for 60 seconds.
    2018/07/21, 11:15:36 Ragdoll - loading of ragdoll source "Soldier" started.
    2018/07/21, 11:15:36 Ragdoll - loading of ragdoll source "Soldier" finished successfully.
    2018/07/21, 11:15:52 ALIVE PLAYER TASK REQUEST ["EAST","OPF_F","CaptureObjective",[],"OPCOM",true]

    Maybe it's a problem with ACE...

  11. Hi, I had this same issue but I fixed it after disabling all of the CUP-ACE3 compatibility addon mods

  12. I have a hard time believing this is caused by ALiVE_sys_acemenu, since its not even loading.

    The ALiVE_sys_acemenu: ACE interact_menu not active or no interface found, exiting message is expected in the server logs, since it doesn't have an interface. And loading continues normally after that.

  13. Never mind. I'm still having the issue of the server freezing. At first it seemed to work although sometimes it'd still freeze, but after saving my game and reloading it the server freezes. I can attach an RPT in a few days.

 

or Sign Up to reply!